Dah Tak Ada Masalah Susah Turun Berat Badan Dah!

Tiru Rahsia 11,086 Wanita Senang Turunkan Berat Badan Dengan "Betulkan Hormon Badan"!

“Penyelesaian Saintifik Yang Menyelesaikan Masalah Susah Turun Berat Badan”

Kebanyakan penyelesaian tidak spesifik kepada jantina sedangkan WANITA secara klinikal terbukti mengalami masalah berbeza berbanding LELAKI tentang menurunkan berat badan.

Semua kajian ini dibuat oleh pakar dan dijurnalkan di dalam PubMed & NCBI (National Center for Biotechnology Information, USA) yang menjadi rujukan doktor seluruh dunia dan diluluskan oleh FDA, jabatan perubatan No 1 dunia.

Mengapa 92% Program Diet Semata Tidak Berkesan?

Ini bukanlah salah anda.

Penat buat macam-macam tips, latihan workout dan jogging tapi tetap juga tak nampak hasil atau berat dah mula tidak berubah?

Program sebegini hanya menekankan aspek turunkan berat badan dengan menahan anda untuk makan dan dengan tips-tips yang menjanjikan kesan yang pantas.

Kesannya? Anda tetap tidak berjaya untuk mendapatkan berat badan yang ideal.

 

Anda rasa susah sangat nak turun berat badan.

 

Anda mula diet, berat turun sedikit, badan anda mula cuba sesuaikan dengan keadaan baru, kadar berat badan untuk turun makin perlahan dan akhirnya anda merasakan tiada perubahan.

Baik kembali macam biasa. Apabila anda kembali macam biasa, berat naik kembali.

Saya yakin anda bersetuju kenapa? Sebab saya pun dah lalu fasa ni. Dah cuba macam-macam.

Saya ringkaskan kitaran turun berat badan ni di bawah dari mula diet sehinggalah lemak mula bertambah semula dan akhirnya berat badan naik.

 

Plateau terjadi disebabkan homeostasis, dan homeostasis pula terjadi disebabkan HORMON!

Sehinggalah Yun terbaca kajian terbaru yang mengatakan bahawa hormon memainkan peranan penting untuk bantu kita turunkan berat badan.

Mesti anda tidak pernah dengar kan pasal ni?

Ini kerana kajian ini adalah kajian yang terbaru dan media-media utama masih belum melaporkan pasal penemuan ini.

Tetapi, hormon apa yang perlu di kawal untuk turunkan berat badan? Apakah fungsinya?

Teruskan membaca..

 

Jadi Hormon Apa Yang Perlu Dikawal?

Kenapa Wanita Seperti Anda Memerlukan Solusi Berbeza Berbanding Lelaki Untuk Turunkan Berat Badan?

Hormon Tidak Seimbang

Wanita mempunyai kadar hormon estrogen yang lebih tinggi - yang menyebabkan kadar penyimpanan lemak lebih tinggi pada bahagian pinggul dan peha. Ketidak seimbangan ini lebih teruk apabila datang bulan yang boleh menyebabkan nafsu makan meningkat.

Perbezaan Jisim Otot

Lelaki mempunyai jisim otot yang lebih daripada wanita. Otot ini lebih efektif untuk membakar lemak yang menyebabkan lebih mudah untuk turunkan berat badan. Oleh itu, wanita perlu tingkatkan metabolisma badan untuk bantu lagi kadar pembakaran lemak.

Tekanan Sosial

Wanita selalu dikaitkan dengan bermacam-macam ketetapan sosial seperti perlu nampak begitu dan begini yang menyebabkan pemakanan yang tidak betul (eating disorder). Ini memberi impak terhadap mental wanita dan memberi kesna buruk terhadap motivasi wanita untuk kekal dengan perancangan untuk turunkan berat badna.

Stress

Berdasarkan kajian, wanita lebih mudah terkesan apabila mengalami stress. Stress yang teruk boleh menyebabkan peningkatan kepada hormon kortisol yang menyebabkan kesukaran untuk turunkan berat badan atau mudah naik badan. Lepas stress, makan pula.

Apa Cara Paling Mudah Untuk Kawal Hormon?

Memperkenalkan

OFICACTUS

Jus Pertama Di Malaysia Yang Diformulasikan Khas Mengikut Kajian Doktor Pakar Untuk Optimakan Hormon Pembakar Lemak

Menggunakan kaktus OPUNTIA FICUS INDICA (OFI) sebagai bahan utama yang turut dikenali sebagai Nopal Cactus, Barbara Fig, Indian Cactus dan prickly pear.

Dikaji dan disahkan keberkesanannya oleh 7 doktor pakar dari seluruh dunia dan setiap kajian telah direkodkan di dalam NCBI (National Center for Biotechnology Information, USA)

Diformulasikan khas untuk mengoptimakan hormon pembakar lemak anda supaya lemak cepat terbakar, badan tak simpan lemak, anda cepat ramping dan buat anda tak lapar.

OFICACTUS Juga Diperkaya Dengan

Bagaimana OFICACTUS Boleh Membantu Anda?

Kami Tak Cakap Kosong, Ini Bukti Kajian Klinikal

Pakar-pakar yang kami temui ini adalah pakar yang terulung di dalam kajian mereka dan ini adalah research paper atau kajian mereka terhadap OFI – bahan utama dalam OFIcactus ini.

Opuntia Ficus Indica (OFI) membantu dalam sistem penghadaman, sembelit dan kesihatan usus, mengurangkan berat badan melalui diuresis, mengurangkan gula dalam darah dengan meningkatkan plasma insulin, mengurangkan peratusan lemak dalam badan dan mengurangkan BMI.

Mengawal hormon: Adiponectin (Hormon Kawal Paras Gula)

Hasil kajian mendapati Garcinia Cambogia dapat menyekat selera makan, mengurangkan keupayaan badan untuk membentuk lemak, mengurangkan kolestrol dan sebahagian lemak dalam badan, meningkatkan toleransi gula dan tekanan darah, mengurangkan selera makan, mengurangkan pengambilan makanan, memberikan kekenyangan yang berpanjangan dan sebagai pengawal berat badan.

Mengawal dan menurunkan: Ghrelin (Hormon Lapar)

Hasil kajian klinikal mendapati Sinetrol -XPur (bahan aktif daripada buah guarana, limau gedang, oren) membantu mengurangkan berat badan dan BMI, bertindak sebagai antiobesiti, mengurangkan lemak di perut dan membaiki keradangan.

Mengawal hormon: Thyroid (Hormon Metabolisme)

Ujian klinikal mendapati L-Cysteine dapat mengurangkan pengambilan makanan, mengurangkan gastic emptying, menyekat selera makan dan plasma hormon ghrelin, mengurangkan pengambilan makanan. Ia juga meningkatkan kesihatan usus bertindak sebagai antioxidant
dan melindung sistem penghadaman.

Mengawal dan menurunkan: Ghrelin (Hormon Lapar)

Menurut kajian, Ashwagandha KSM66 berfungi sebagai anti-stress, merendahkan kortisol, meningkatkan metabolisme, mengurangkan lemak badan secara langsung, anti-oxidant
dan meningkatkan pembinaan otot.

Mengawal hormon: Cortisol (Hormon Stress), Thyroid (Hormon Kawal Metabolisme)

African Mango berpotensi menurukan berat badan selepas pemerhatian suku kaum yang menggunakan benih sebagai makanan ruji yang mempunyai badan yang langsing dan mengurangkan penyakit kardiovaskular, ia mengandungi serat yang tinggi dan membolehkan penyerapan gula secara beransur-ansur dan mengurangkan pembentukan adiposit (tisu lemak).

Mengawal hormon: Leptin (Hormon Kenyang), Cortisol (Hormon Stress), Thyroid (Hormon Kawal Metabolisme)

Hasil kajian mendapati Senna baik untuk penurunan berat badan, membantu untuk buang toksin dan makanan yang tidak hadam dari badan. Ia juga menyokong penyerapan nutrien yang betul dan metabolisme optimum dan membuang toksin dapat bantu kurangkan obesiti.

 

oficactus lulus ujian kkm

Tidak dikawal bermaksud Oficactus tidak mengandungi bahan dadah yang dikawal penggunaannya oleh KKM.

Semua bahan di dalam Oficactus semulajadi dan selamat digunakan.

Ini Pula Bukti Dari Pengguna OFICACTUS Sendiri

Dari 80kg kepada 63kg. Turun 17kg

  • Selepas bersalin, struggle untuk kawal pemakanan, asyik craving. Berat makin menaik
  • Cuba pelbagai tips, walaupun dah ikut satu demi persatu, tetap naik juga. Turun sikit, naik semula.
  • Amalkan OFICACTUS, berjawa kawal selera makan. Rasa tak perlu makan banyak. Tidur, makan, minum boleh dijaga baik
  • Berat badan mula susut, sekarang kembali macam sebelum melahirkan anak.

Dari 83kg kepada 60kg. Turun 20kg

  • Selalu travel di atas urusan business, bila travel, selalu makan itu makan ini.
  • Walaupun makan sedikit sahaja, berat naik mendadak. Cuba intermittent fasting tapi sekejap sahaja, tak tahan.
  • Amalkan OFICACTUS setiap pagi, tak ubah apa-apa tapi rasa segar. Hormon lebih terkawal. Makan pun dah tak ikut nafsu.
  • Amalkan juga hidup sihat. Alhamdulillah. Dah turun 20kg.

Dari 73kg kepada 62kg. Turun 11kg

  • Sentiasa rasa lapar, bila lapar mula makan lebih daripada apa yang sepatutnya.
  • Mula sedar badan makin naik bila banyak baju kurung untuk kerja dah rasa tak muat nak pakai.
  • Jumpa OFICACTUS sebab kawan recommend. Terus order 2 botol untuk cuba. Minggu pertama turun 1.5kg. Konsisten amalkan
  • Selera makan dah boleh kawal. Badan rasa makin ringat.

Mengapa WAJIB Pilih OFICACTUS?

Cara Penggunaan OFICACTUS

  • Ambil 2 sudu besar (20ml) jus OFICACTUS sebelum sarapan.
  • Sekali sehari sahaja.
  • Tidur dan minum air kosong secukupnya untuk melancarkan proses pembakaran lemak.

60 Hari Jaminan Pulangan Wang

Tak perlu risau dan beli tanpa risiko. Kami sangat yakin bahawa OFICACTUS mampu membantu anda untuk dapatkan bentuk badan idaman anda, sebab tu kami berani berikan jaminan ini.

Apa Anda Akan Dapat Jika Beli Hari Ini?

PROGRAM
"TURUN 5KG DALAM 20 HARI"

Kami bawakan khas kepada anda, Coach Aidy Johan, seorang fitness coach bertauliah dan juga pakar nutrisi yang juga merupakan coach untuk pasukan team bola wanita Selangor, khusus untuk membantu anda mencapai bentuk badan idaman anda, berupa 4 video berdurasi selama 30 minit/video.

Khas untuk pembeli PAKEJ 3 PERCUMA 1 sahaja!

UBAH HIDUP & KEYAKINAN DIRI ANDA SEKARANG!

FAQ

  • Boleh, tiada masalah. OFICACTUS tidak mengandungi bahan yang mengganggu sistem hormon lelaki.
  • Ibu mengandung
  • Ibu menyusu
  • Ibu berpantang
  • Pesakit hyperthyroid
  • Pesakit darah rendah
  • Kanak-kanak
  • Bawah 18 tahun (Belum matang regulasi hormon badan)

Minum 2 sudu besar OFICACTUS sebelum sarapan.

Simpan dalam peti sejuk selepas dibuka (bahagian chiller).

  • Air
  • Pekatan Buah Mangga
  • Ekstrak Opuntia Ficus Indica
  • Ekstrak Garcinia Cambogia
  • Ekstrak African Buah Mango
  • Ekstrak Daun Senna
  • Vitamin C
  • Ekstrak Ashwagandha KSM66
  • Sinetrol® XPur
  • Perisan Buah Mangga

OFICACTUS™ telahpun mendapat pengkelasan produk sebagai minuman botani.

Tidak dikawal bermaksud Oficactus tidak mengandungi bahan dadah yang dikawal penggunaannya oleh KKM. Semua bahan di dalam Oficactus semulajadi dan selamat digunakan.

oficactus lulus KKM

OFICACTUS berperisa buah mangga.

Boleh, kerana OFICACTUS mengandungi Ashwagandha KSM66 yang boleh mengawal masalah kencing manis dan darah tinggi juga.

Boleh, cuma anda perlu ambil OFICACTUS sebelum tidur.

Boleh, sila pilih option ‘COD’ semasa checkout.

Syarat Untuk Melayakkan Anda Mendapat Jaminan Wang DIkembalikan

  1. Anda perlu membeli secara terus dari laman web oficactuss.com sahaja, dan bukan dari mana-mana laman web atau platform lain.
  2. Anda perlu menyertakan bukti pembelian (resit, emel dsb)
  3. Hanya untuk yang membeli Pakej 3 Percuma 1 Botol Sahaja
  4. Anda perlu menggunakan OFICactus secara konsisten selama 60 hari dan mengikut semua saranan yang terdapat dalam ebook dan juga Program 5kg Dalam 20 Hari daripada OFICactus.
  5. Anda perlu menyediakan gambar sebelum dan selepas 60 hari (ukur lilit perut dan timbangan berat badan).

Disclaimer :

Facebook™️ or FB is a Registered Trademark of Facebook.com. The site oficactuss.com is not affiliated with Facebook.com in any way, nor does they sponsor or approve any of products. All trademarks mentioned here are copyrighted by their respective owners.

Your personal data will be used to process your order, support your experience throughout this website and for other purposes described in our privacy policy.

Individual results may vary, and testimonials are not claimed to represent typical results. All testimonials are by real people, and may not reflect the typical purchaser’s experience, and are not intended to represent or guarantee that anyone will achieve the same or similar results.

Shipping & delivery : We will deliver within 24 hours after confirming your order. It is expected to arrive within 3-5 working days. We will notify you whenever there are special circumstances. 

Privacy : We will not use personal information provided by our customer for any purpose other than shipping and contact, not transfer or provide to a third party.

Terms & conditions : By visiting out site/ or purchasing something from us, you engage in our “service” and agree to be bound by the following terms and conditions.

Disclaimer: Testimonials found at oficactuss.com and/or from OFICACTUS are unverified results that have been forwarded to us by users of the product. The results may vary for each individual and are not intended to represent or guarantee that anyone will achieve the same or similar results within a specific period of time.

IMPORTANT: Earnings and Legal Disclaimers

Disclosure: No affiliation with Google LLC, Google, or Google partners. All trademarks of Google products are the property of Google LLC.

This site is not part of, or endorsed by, Facebook, Google, Snapchat, Twitter or any social medial platform in any way.

FACEBOOK is a trademark of FACEBOOK, Inc. YOUTUBE and GOOGLE are trademarks of GOOGLE, LLC. SNAPCHAT is a trademark of SNAP, Inc. TWITTER is a trademark of TWITTER, Inc.

PRIVACY POLICY: We use Google AdWords Remarketing to advertise this website across the Internet. AdWords remarketing will display relevant ads tailored to you based on what parts of this website you have viewed by placing a cookie on your machine. THIS COOKIE DOES NOT IN ANYWAY IDENTIFY YOU OR GIVE ACCESS TO YOUR COMPUTER The cookie is used to say “This person visited this page, so show them ads relating to that page.” Google AdWords Remarketing allows us to tailor our marketing to better suit your needs and only display ads that are relevant to you. If you do not wish to participate in our Google AdWords Remarketing, you can opt out by visiting Google’s Ads Preferences Manager.

*DISCLAIMER: Individual Results may vary, and testimonials are not claimed to represent typical results. All testimonials are from real men and/or women, and may not reflect the typical purchaser’s experience, and are not intended to represent or guarantee that everyone will achieve the same or similar results. Each individual has unique experiences, exercise habits, eating habits, and applies the information in a different way. Thus, the experiences that we share from other people may not reflect the typical users’ experience. However, these results are meant as a showcase of what the best, most motivated users have achieved.

LEGAL DISCLAIMER: These products are not intended to diagnose, prevent, treat, or cure any disease.

*PENAFIAN: Keberkesanan produk ini bergantung kepada kesesuaian individu. Setiap hasil dari penggunaan adalah berbeza bagi setiap individu. Produk ini akan memberi kesan terbaik sekiranya pengguna mengamalkan dengan cara betul berdasarkan banyak testimoni yang diperolehi. Kita berikhtiar, tuhan yang menyembuhkan.

ALL RIGHT RESERVED © 2023 OFICACTUSS.COM